Talen in Balans

 

Ouderprogramma Talen in Balans
Omdat veel ouders in meertalige gezinnen niet weten waar ze heen kunnen met vragen over de meertalige opvoeding, hebben wij in samenwerking met Taal op Maat het ouderprogramma Talen in Balans ontwikkeld. Tijdens dit programma leren ouders in vier bijeenkomsten over meertaligheid en de mogelijkheden om hun kinderen meertalig op te voeden. Als je met ouders werkt kan het waardevol zijn om dit programma aan te bieden, omdat je vast ook te maken krijgt met meertalige gezinnen. Het is dan ook mogelijk om Talen in Balans binnen jouw organisatie uit te rollen. 

In een groep van 8 tot 10 ouders bespreekt men aan de hand van een cursusmap en filmpjes de meertalige opvoeding. Er wordt zeker ook gefocust op wat ouders zelf aandragen en welke vragen zij hebben. De bijeenkomsten worden geleid door een speciaal getrainde gespreksleider.

Wil je meer weten over cursuslocaties, startdata van bijeenkomsten, of trainers bij jou in de buurt? Neem dan contact op met Maaike Verrips via: redactie[at]meertalig.nl. 

 

Gecertificeerde trainers
Wij leveren Talen in Balans alleen aan organisaties die de bijeenkomsten laten verzorgen door gecertificeerde trainers. Je wordt gecertificeerd door bij ons een training  te volgen van 2 dagen. Tijdens de training maak je in detail kennis met het programma Talen in Balans, en ook spijker je je kennis bij over taalontwikkeling, meertaligheid en werken met groepen. Voor deze modules zijn vrijstellingen mogelijk.

Meer weten over de certificering? Neem contact op met Maaike Verrips via: redactie[at]meertalig.nl

Al gecertificeerd?
Gecertificeerde trainers van Talen in Balans krijgen via deze link toegang tot de videofragmenten die in Talen in Balans gebruikt worden.